HALLOWEEN AND THE CITY

Mycket händelserik halloween. Om jag vetat att halloween i USA innebär att man fick vara vaken till 9.30 am jaa då hade jag nog funderat twice....
Kvällen börjades på världens bästa Grey Dog med världens bästa varma äppelcider och cobb sallad, visade sig att det även var Luigis favorit!
Annars hängdes det på Kastel i Trump Tower i SoHo, Greenhouse, Hudson Hotel (där det visst började brinna?!) och Empire Rooftop...
Jag önskar att Sandy hade varit med då jag fann crybaby (och Edward Scissorhands) på dansgolvet!!! jag bara crybaby baby!!!!!!!
Jag hoppas att Robin Hood lever, sist jag såg den människan var den på väg med Chuck Bass till LIRR!

HAPPY HALLOWEEN!!!!!!


PYSSEL-HIMLEN

Oh my god! jag sprang på en butik häromkvällen som numera är min favvo!
Tänk er panduro, fast 30 ggr större och mkt, mkt billigare!!!!
Tror mina känslor när jag klev över tröskeln kan jämföras med när mamii åker till Ullared (ew ew ew)
På grund av stängning hann jag bara med smyckesavdelningen (guldgruva) så här ska det skapas!!!
Nästa gång jag drar hit ska jag inhandla tonvis med scrapbook-prylar så jag kan göra fina New York, California/Nevada/Arizona och Hawaii album..... och btw så ligger mina bal och studentalbum halvfärdiga därhemma... de ska också pimpas!

DEATH VALLEY

Efter att ha festat i 2 kvällar begav vi oss till det hetaste stället på hela planeten - Death Valley
(dricka vatten vatten vatten vatten)
Vi träffade världens coolaste ranger (jag vill bli ranger i mitt nästa liv, världens tuffaste jobb ju) som hette Jay Snow. Han kom från världens hillbilly-familj och berättade massa roliga historier. Bland annat varför han fick sitt namn. Både hans pappa och 2 bröder heter Hank, men när Jay föddes sa hans pappa till hans mamma: Babe, let's name him Jay, then at least he'll know one letter in the alphabet..... jaa ungefär så verkar det funka på landsbygden här i staterna. Och en dag fick Jay för sig att han ville gå tvärs över hela USA, så han lämnade sin familj och gick i 2 år!
Vi besökte Devils Golf Course som är uppbyggt av saltkristaller, jättevassa! här fann vi en saltkälla som gick flera km ner i jorden.
Det är ett jättehäftigt fenomen när det regnar i öknen för vattnet dunstar innan det ens nått marken...

SIN CITY

Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag älskar Las Vegas!!! Visst jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo där, men jag kommer definitivt tillbaka!

Stämningen är underbar, fest, drinkar och money 24/7!!
What happens in Vegas, stays in Vegas heter det ju.....men jag ger ett litet smakprov!
Shopping, thai-mat, Mardi Gras, Beer-towers, rasberry cosmopolitans, pimp cab, MGM, gratis bar all night long, Tabu, Studio 54, strippor, Svensk träff on the dancefloor, mani/pedi, promenix på strippen, Hummer limo, utspilld cristal, caesars palace, bellagio, new york new york, Paris, The Venetian med mera med mera
hur som helst, I had the time of my life!
THATS WHAT YOU GET FROM WAKING UP IN VEGAS

KOSTYM!

Idag har det letats halloween kostym för fullt, vilket inte var det lättaste!
Har provat minst 20 olika kostymer idag, men i stort sätt ingen gick ner över rumpan...
Tillslut hittade jag en som är så himla rolig, ni kommer skratta ihjäl er på lördag när ni får ser! Hoppas att jag kommer in på festen på lördag, dresscoden här är ju sexy vilket min dräkt inte är!

PLUGGIS

Det är helt insane hur mycket jag har i skolan denna veckan!
2 riktigt tunga uppsatser som motsvarar mina midterms och en brutal analys om producenten bakom How I Met Your Mother. Man ska analysera producentens världssyn, objektiva mål och vilka organisationer, politiska åsikter, välgörenhetsorganisationer och annat som genomsyrar hans sätt att producera...jag menar hjälp inte nog med att den konkreta faktan inte finns att få tag på, hur ska man kunna analysera det?
utöver detta så är det vanlig läsning på lite drygt 100 sidor som väntar...puh
jag har precis skrivit klart min uppsats om Japan utifrån Hofestede's teori om kulturella dimensioner och jag är mest stolt över mitt fina diagram jag åstadkommit: tadaaaaa
(om nån vill läsa hela min uppsats som jag är sjukt stolt över så hojta!)

Jaa varför struntar jag inte i allt och tar F i mina kurser tänker ni...det går inte för sig! jag är så sjukt tävligsinriktad, speciellt när båda mina lärare insisterar att jag har chans på A. Plus så kostade skjortan att ta dessa kurserna.

Jag hoppas innerligt att min gamla betygs-deal med daddy från högstadiet/gymnasiet gäller än...


SELIGMAN, ARIZONA

Som sagt så åkte vi mycket längs route 66...
Route 66 är ju USAs "moderväg", men när de byggde interstate systemet, så valde allt färre att färdas längs modervägen vilket innebar döden för de flesta städerna belägna vid vägen.
Seligman är en av städerna som överlevt tack vare att staden är fast i 50-talet. Det må vara en liten stad med verkligen allt är från 50-talet!!! jättecool, även om invånarna är riktigt creepy!
Åt min livs godaste burgare här. (kan mycket väl ha varit roadkill, who knows?)

HIT THE ROAD JACK

japp så här resdes det more or less!

GRAND CANYON

Visst Grand Canyon var cool, men jag hade nog högre förväntningar.
Skulle kanske åkt och sett soluppgången på morgonen som alla andra men jag tog sovmorgon istället.
Grand Canyon bjöd på en heldags mördarhajk vilket nästan ledde till hjärtattack för min del, jag har aldrig nånsin gjort något så jobbigt!
Startade tidigt på morgonen med att hajka ner i canyonen, rena rama barnleken jag sprang nästan ner. Men att gå upp är en helt annan femma: tänk trappmaskin på gymmet i 6 timmar nonstop i 40 graders värme och gassande sol. kan ju tillägga om man tar ett felsteg så dör man, stup rakt ner!
Kanske därför alla skyltar sa; DOWN IS OPTIONAL, UP IS MANDATORY
Jaa 10 timmar senare var vi uppe och det var en grym känsla att klarat det! så som sagt det jobbigaste ever men en riktigt grym känsla infann sig efteråt! adrenalinjunkie!
(aldrig trodde ni väl att ni skulle få sig mig i en bandana, haha bildbevis nedan)

WILLIAMS, ARIZONA

''Reko vilda västern stad längs route 66

LAKE HAVASU (COLORADO RIVER)

Detta var stället där jag blev härdad på riktigt.
Tarantellor mest överallt, skorpioner som kryper upp när man ska borsta tänderna och försöka somna till ylandet från coyoyes

Kan också tilläggas att det var råvarmt, så det var bara att blöta alla sina kläder och knyta en blöt bandana över ögonen innan läggdags för att kunna sova.
Ja, jag överlevde iaf och det är väl huvudsaken. What doesn't kill you, makes you stronger!

Det skulle tas ett dopp i Lake Havasu också, som egentligen inte är en sjö utan en del av Colorado River. Varför liksom? Det var sjukt kallt och strömt, som att bada i älven därhemma (inte för att jag gjort det, annasofia?)





JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Hajk i en nationalpark uppkallad efter ett träd, som egentligen är en kaktus!
Häftigt!

SAN DIEGO

San Diego var verkligen en urmysig stad :)
Vi åkte runt och kikade in vad staden hade att erbjuda och fastnade i Old Town där det Mexikanska lever kvar! grymt god mat bjöds det på vill jag lova!
Dag 2 tillbringades vid stranden/poolen för återhämtning hahha
skippade seaworld och zoo-överpris!

CITY OF ANGELS

Här tillbringades första helgen på resan!
Insåg ganska snart varför mitt boende blivit så dyrt, hade tydligen beställt dubbelrum! Så min väska fick bo i ena sängen....
Hyrde bil ihop med några aussies (LA är inte som NYC det är jättelångt till allt) Vi åkte mest runt och kollade på alla turist saker som Hollywood, Santa Monica och Downtown. Little Tokyo i Downtown är urmysigt!
En kväll drog vi på drinkar i Malibu och den andra åkte vi limo runt hela staden. Det var meningen att vi skulle på ett jättestort beachparty och en sväng till Viper Room men vi åkte runt i vår limo hela natten istället.
Vistelsen var nice med jag är inte så mycket för Los Angeles, det är för fult och utspritt plus att jag aldrig sett sån uppenbar kriminalitet och hemlöshet tidigare.

PLUGG HYSTERI!

Sorry att jag är så seg men jag har pluggat sönder varenda minut sen jag kom hem känns det som!! har gjort 3 online prov på en dag som jag vanligtvis brukar lägga en veckas pluggande på var...det gick över förväntan men ändå crappy!

Sitter just nu och skriver en typ av uppsats på gud vet hur många sidor. om vad? jo Sverige hahaha! försöker väva in allt jag lärt mig på kursen i uppsatsen vilket är fett jobbigt men det är kul att skriva om Sverige för vi svenskar är så himla uppenbara och stereotyperna lever! haha kolla bara in detta utdrag jag hittade i en engelsk bok;

SWEDISH STEREOTYPES

Women

The stereotype Swedish woman is blonde, tall, beautiful, opinionated and speaks three languages. Her aesthetic sense is strong and her attitude to sex is accommodating. While she is single, she travels the world and once married she invariably has a career and earns her own money.

Men

The average Swedish man can be described as shy, taciturn, sentimental, submissive, principled and reliable. It’s simply the sort of male companion the Swedish woman wants the father of her children to be like. He is Mr. Fixit and knows a little about everything-whether it is how to push a pram or change a baby. He is happiest at work or at the country cottage, which he is constantly rebuilding. The Swedish man is basically a loner.


Sverige är även med marginal det mest feminina landet i hela världen (har inget med feminism att göra) tänk på det nästa gång ni klagar tjejer!


HOME SWEET HOME

Nu är jag hemma igen vilket känns både bra och dåligt!
Har varit de bästa veckorna om än väldigt intensiva...
Ska berätta allt, men först har jag loads att plugga!
Jag och Jossan på Venice Beach igår :)

RSS 2.0